Firma BATO d.o.o. Visoko osnovana je 1991. godine. Osnovna djelatnost firme u početku je bila ugostiteljska djelatnost i trgovina. Od 1996. godine firma počinje sa prodajom i montažom rasvjete i ozvučenja za diskoteke, caffe-barove, javne ustanove i sl. U periodu od 1996. do 2004. godine realizovan je veliki broj poslova u opremanju različitih objekata rasvjetnom i audio opremom. Paralelno sa poslovima prodaje i montaže, firma Bato d.o.o. ulazi u segment najma rasvjetne opreme i ozvučenja.
Godine 2003. Bato d.o.o. nabavlja prvu profesionalnu aluminijsku konstrukciju sa tendom, veličine 13×11 metara, sa svim potrebnim atestima za istu, a proizvođač konstrukcije je svjetski lider LITEC Spa Italia (www.litectruss.com)
Te godine firma Bato d.o.o., sa novonabavljenom tendom i rasvjetnom opremom, radi prvu veliku poslijeratnu turneju na teritoriji Bosne i Hercegovine u organizaciji firme „Of Sound“ iz Sarajeva. Turneja grupe Hari Mata Hari obuhvatila je 14 gradova u Bosni i Hercegovini u samo 20 dana.
Bato d.o.o. postaje jedna od vodećih renterskih firmi sa respektabilnom opremom i tehničkom ekipom ljudi za realizaciju najsloženijih događaja u svijetu show-biznisa na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.
U proteklih 10 godina firma Bato d.o.o. realizirala je, samostalno ili u saradnji sa partnerskim firmama, mnogobrojne koncerte, televizijske emisije i direktne prijenose, sportska dešavanja, vjerske manifestacije itd… – u vidu najma profesionalne rasvjetne, audio i LED opreme te aluminijske konstrukcije i profesionalne bine. Klikni za detalje
Jednako važan segment rada firme Bato d.o.o. je i saradanja sa mnogobrojnim TV kućama unutar Bosne i Hercegovine, od kojih posebno izdvajamo višegodišnju saradanju (već 10 godina) sa FTV, BHT1, RTRS i OBN televizijom. Za pomenute TV kuće u proteklih 10 godina je realizirano preko 1000 različitih TV emisija, direktnih prijenosa, festivala, koncerata i drugih sličnih sadržaja. Od tog ogromnog broja realiziranih projekata posebno smo ponosni što smo dio tima koji je proteklih 10 godina realizirao preko 550 živih emisija TV BINGO SHOW za FTV televiziju, a također želimo istaknuti i višegodišnju realizaciju u projektu BH Eurosong – izbora bh. pjesme za Euroviziju za BHT1 televiziju.
Tu su još i realizacije reality showa u saradnji sa OBN televizijom s direktnim prijenosima, kao i dugogodišnja realizacija Đurđevdanskog festivala u saradnji sa RTRS televizijom.